torsdag 19 april 2018

Första nr 2.

God morgon,eller god förmiddag kanske? Ser ut att bli ännu en fin dag! Älskar ju våren mest av alla årstider,men igår ville jag nog bara flytta till Sibirien,eller alternativt boa in mig här inne hela sommaren. 
Orsak? Ja,ett litet cm-stort kryp,dvs en fästing. Mamma hittade en jävel på Kiira igår. Den hade inte hunnit bita sig fast dock. 
Finns det något mer meningslöst,äckligt kryp? Att de dessutom kan sprida sjukdomar gör ju dem ännu värre. 

Imorgon ska vi iväg till veterinären med Kiira. Inget fel med henne (förhoppningsvis),utan blir bara en checkup. Ska också fundera lite på fästingskydd. Hon är ju så liten,så kan ju vara svårt att hitta något som passar. Fick rekommenderat tabletter åt henne,men efter att ha läst om fall där hundar dött,krampat osv så blir det nog inte något sådant. 
Vi siktar istället in oss på halsband,och jag hoppas att det finns i hennes storlek. Till katterna blir det väl Spot-on,droppar som man sätter på huden. Kanske vi får minskat antal fästingar som kommer sig in i lyan åtminstone. 

Fick nyss meddelande om att Elias nya cykel har kommit,så blir säkert premiärtur senare. Imorgon blir det som sagt veterinär,sedan för jag Elias till pappa. En barnfri helg väntar,brööl. 


Hepp. 




Inga kommentarer: