onsdag 7 januari 2015

02:30

Godmorgon alla lyckopiller där ute! Här kan jag säga att mungiporna hänger till knäna. Har haft en riktig skitnatt. 
Benjamin kom i min säng redan när jag gick och lade mig. Var så trött,så jag orkade inte tjafsa. Alla säger ju att jag ska stå på mig,och leda dem tillbax till sina sängar. Men jag har ingen lust att ta det bråket när ögonlocken faller ihop. Vet ju att det leder till åtm en timmes gråt innan de får ro igen. 
Nåväl,vaknade 02:30 av att Elias höll på och lekte i min säng. Benjamin försökte sova,men med Elias pladder så blev det inte till något. 
Ska man följa alla teorier i barnuppfostran så borde ju jag tagit dem i hand,och fört dem till sina rum. Men i praktiken tycker jag inte det funkar. Vem sjutton orkar ta en sån fight halv tre på nätterna? Vet att det skulle leda till skrik och gråt,och rally in och ut ur mitt sovrum. 
Det brukar ju vara så att båda somnar om när de väl kommer i min säng,och vi brukar sova skönt resten,men inte denna natt. Vettefan när jag somnade om,och när kidsen väl fått ro igen,men tror det var närmare 04. 
Och såklart steg de upp klo 05:30. Jag kan inte begripa hur mina barn orkar hela dagarna med så hackig nattsömn? Jag är som en zombie,trött och extremt lättretad. 

Detta är väl egentligen en grej som går över,det säger ju alla. Men när man är mitt i det,och inte har någon partner som kan hjälpa till så känns det ändlöst. Ingen energi överhuvudtaget. 

Bläddrar man igenom typ Instagram eller FB så ser man alla dessa föräldrar som verkar ha oändligt med energi. Som är ute och leker med barnen,går på promenader,besöker vänner,åker till lekplatser osv.. Jag får vara glad om jag ens orkar stiga upp på morgnarna. 

Kanske jag är världens sämsta förälder,det kan ju hända,men jag är glad att skolan/dagis börjar igen,så kanske vi får lite rutin i vardagen igen. 

Nu ska jag använda min sista energi till att städa undan allt mina små juveler har dragit fram. 

Tack och hej. 

Inga kommentarer: