torsdag 15 mars 2012

Filmer

I brist på annat (dör av tristess åter igen) så tänkte jag tipsa om lite filmer. Dessa har jag sett under den senaste veckan! Vissa bra,vissa urusla..

The Woman 


"När en framgångsrik advokat fångar och försöker att "civilisera" den sista kvarvarande medlemmen i en våldsam klan som har strövat omkring på den nordöstra kusten i årtionden, sätter han sin familjs liv i fara".

Denhär var väldigt,ja vad ska man säga? Sjuk? Konstig också,men det beror på att det tydligen är en fortsättning. Så man skulle väl behöva kolla första filmen,men minns inte vad den heter.. Hm,nåja,ok tidsfördriv var den iaf. Inte desto mera..

The woman in black




"Den unge änklingen och advokaten Arthur Kips (Daniel Radcliffe) får i uppdrag att reda upp ett dödsbo i en by som ligger ensligt belägen på den engelska landsbygden. När han möter invånarna förstår han snart att de döljer en mörk hemlighet. Alla undviker att besöka och tala om den förfallna egendomen som tillhört kvinnan som dött.
Trots att han blir varnad beger han sig dit och gör en fasansfull upptäckt - huset är hemsökt av en vålnad som söker något hon för länge sedan förlorat."

Får känslan av att Daniel Radcliffe försöker skaka av sig "Harry Potter stämpeln",för mig är han alltid Harry :P
Börjar finnas för mycket av dessa spökfilmer,bara ett enda apande efter varandra. Denna försökte de väl göra lite annorlunda genom att låta den utspelas i tidigt 1900-tal. Den var väl helt ok,och visst hoppade även jag till några gånger :)

Jag saknar dig


"Tina och Cilla är enäggstvillingar på väg att fylla 15 och hormonerna går på högvarv. De är så olika man kan bli; Tina är den populära som lägger alla tankar på smink och killar medan Cilla är den udda feministen som engagerar sig i teater och välgörenhet. På mammans födelsedag sker en tragisk olycka och att växa upp som tonåring blir plötsligt svårare och tyngre än vanligt..."

Denna kollade jag igårkväll,och jag måste faktiskt säga att jag lipade litegrann! Så otroligt sorglig. Påminner en om hur skört livet faktiskt är. Den är baserad på verkliga händelser.
Den har ett fint budskap,och är verkligen sevärd!


Babycall


"Den ensamstående mamman Anna flyttar, för att komma bort från sin våldsamme ex­man, med sin 8­årige son till en stor lägenhet med hemlig adress utanför Oslo. Anna är livrädd att mannen ska hitta dem. Hon köper en baby watch för att kunna kon­trollera att sonen inte kommer till skada. Ur denna hörs dock återkommande barnskrik... Vems barn är detta, och vem är det egentligen som förföljer dem?"

Denhär var faktiskt bra. Gillade slutet mest,man blev förvånad. Många filmer som man kan räkna ut hur dom slutar,men denna hade en "twist" eller vad man ska säga. I like!


Hyenas


"En man söker hämnd på de som dödade hans käraste: monster som kan ta form som både människa och hyena som strövar runt i jakt på kött."

Humm,film när den är som dåligast? Inte bra någonstans.

Inga kommentarer: